کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

درخواست غرامت جنگی 1.3 تریلیون دلاری لهستان از آلمان

وزیر خارجه لهستان روز دوشنبه یادداشت دیپلماتیکی را امضا کرد که بر اساس آن ورشو از آلمان خواستار غرامت جنگی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 04
کد خبر: ۱۵۳۲۱۵

به گزارش راهبرد معاصر به نوشته روزنامه «ینی شفق» «زبیگنیو راوم» وزیر خارجه لهستان گفت این یادداشت به وزارت خارجه آلمان ارسال خواهد شد. راوم گفت: «عواقب تجاوز آلمان باید شامل پرداخت غرامت برای خسارت مادی و غیر مادی وارد شده به دولت لهستان باشد.»

وزیر خارجه لهستان گفت: «این یادداشت دیپلماتیک بیانگر این اعتقاد است که طرفین باید اقدامات فوری برای اطمینان از حل و فصل دائمی، جامع، نهایی، قانونی عواقب تجاوز آلمان در سال‌های ۱۹۳۹-۱۹۴۵ انجام دهند.»

محاسبات صورت گرفته توسط پارلمان لهستان نشان می‌دهد که در طول جنگ لهستان در مجموع ۱.۳ تریلیون دلار از دست داده است. این شامل خسارات انسانی نیز می‌شود وتخمین زده می شد که هر فردی که در طول جنگ جان خود را از دست داد باید معادل ۱۷۵ هزار دلار دریافت کند.

راوم گفت: «غرامت این امکان را می‌دهد که روابط لهستان و آلمان بر اساس عدالت و حقیقت باشد و منجر به بسته شدن فصل‌های دردناک گذشته و تضمین توسعه بیشتر روابط دوجانبه و همکاری دوستانه خواهد شد.»

آلمان پیشتر مدعی شده بود که این موضوع با اعلامیه‌ای سال ۱۹۵۳ که در آن لهستان از غرامت‌های آلمان صرف نظر کرد مختومه شده بود. «ماتئوس موراویسکی» نخست وزیر لهستان سال ۲۰۱۹، اظهار داشت که بیانیه ۱۹۵۳ توافق بین لهستان و آلمان شرقی بود که مقامات کنونی آن را به رسمیت نمی‌شناسند.

لهستان همچنین خواهان بازگرداندن دارایی‌های بانک‌های دولتی لهستان است که توسط دولت آلمان در سال‌های ۱۹۳۹-۱۹۴۵ غارت شده بود.

تهاجم نظامی آلمان به لهستان از یکم سپتامبر سال ۱۹۳۹ در غالب عملیات موسوم به «مورد سفید» بود که در نزد اکثر تاریخ‌دانان نقطه شروع جنگ جهانی دوم دانسته می‌شود. این تهاجم که حدود یک ماه طول کشید سرانجام با پیروزی آلمان به پایان رسید.

طی جنگ جهانی دوم شماری از لهستانی‌ها به ایران کوچ کردند. با وجود مشکلات موجود، ایران آوارگان لهستانی را پذیرفت و و امکاناتی را برای آنها مهیا کرد. مدارس، موسسات فرهنگی و آموزشی، فروشگاه‌ها، نانوایی‌ها، مغازه‌ها و مطبوعات لهستانی شکل گرفت تا آوارگان لهستانی احساس غربت نکنند. شماری از پناهجویان لهستانی به صورت دائم در ایران ماندگار شدند./فارس

ارسال نظر